Monday, 20 January 2014

Duckling Duck di Tasik Shah Alam.

Kekunonnye ke Shah Alam yesterday sebab nak belikan baju untuk Hakim. 
InsyAllah kita akan celebrate birthday Hakim yang ke-4 this coming Saturday, so ingat nak kasi smart sikit tu ajak Papa ronda Shah Alam nak belikan baju baru untuk Hakim.

Sesambil tu kita ke Tasik Shah Alam. Actually dah lama kita tak ronda tasik, kalau ke tasik ni pun tak penah pula nak ber duckling ni. But yesterday Papa kasi on naik itik ni. 

Harga boleh tahan maheiii!!!
Naik itik RM25 = 1 hour.

Erm...mahei pun maheiii lah... sebab dah janji tadi dengan Hakim, so kena tunaikan. 


Safety First!
Sebenarnya takut juga nak ber duckling ni. First time ni bawa Hakim ber duckling.



Oleh kerana masa berduckling ni panjang, 1 jam tu...
 so kita beli lah air & some jajan. Sambil berkayuh duck boleh ngunyah-ngunyah.



Seronok sungguh Hakim, macam anak raja duduk kat leher duck. paling kesian Papa, sebab kena kayuh  duck round tasik. hihihihi...
Mama as usual macam Queen...duduk sebelah Papa sambil ngunyah jajan. hihihi...
Sorry lah Papa...Mama tak larat nak kayuh. Baru kayuh 2~3 minit dah sempuuuuuuttttt.....


Pemandangan sekitar tasik Shah Alam. Yang tompok-tompok hitam tu, sarang burung. 
Memang banyak burung kat sini, takut juga time ber duckling ni kena yak dengan burung. Maklum lah...Papa memang dah ade sejarah di yak kan burung kat Shah Alam ni. hihihi...
Banyak burung buat sarang. Burung pun pandai...buat sarang nak dekat dengan tasik je. View cantik sikit kan. hihihihi...

video

Dalam pukul 5pm  macamtu dah ramai datang nak beraktiviti kat tasik ni. 

Cuaca Alhamdulillah elok je. 

Cuma 1 je yang spoil....air tasik ni agak berbau. 



Ponek! Papa surrender awal. Tak sampai sejam pun berduckling. After 45 minit Papa ajak balik. 
Kesian Papa...basah baju berpeluh. Tapi 45 minit pun dah puas hati sangat. 



video

Sekejap je masa berlalu,  teringat Mama pada zaman Mama jadi student UiTM,
 Shah Alam10 tahun yang lalu. 
Pada masa tu memang dah ada tasik ni but rasanya pada zaman tu belum ada  benda-benda ni semua.

Nanti lagi 10 tahun akan datang apa pula yang ada ye?
Hope bertambah maju Shah Alam ni. InsyAllah ada masa lagi nanti kita ajak Aatif pula ke sini.

~~~ Shah Alam bandar anggerik, but tak banyak anggerik di tanam di sini~~~

No comments:

Post a Comment